Певицата Веси Бонева взриви мрежата с уникална колаборация в новата си песен “Следи”. Парчето стремглаво набира популярност още в първите часове след премиерата му.

Ето какво съобщиха от екипа й:

Веси Бонева, Ива и Велислава Костадинови - „Следи“

Представяме ви най-новата песен на Веси Бонева - "Следи“, която ще ви потопи в една интересна история, свързана с завръщане към българското културно наследство и традиции. Песента е написана от Светлин Къслев и Веси Бонева, съчетавайки елементи от българския фолклор с модерен подход. Текстът е написан от Веси Бонева, Светлин Къслев и Ива Костадинови.

Специално участие в песента заеха двете сестри, фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, които вдъхновиха и заредиха енергията на песента с гласовете си и българска натурална красота. Видеото е дело на Buddubbaz Tape Company, като този път в режисурата участие взима и Веси Бонева.

Във видеото участват и част от танцьорите от “Майсторите на танца”, като този път се включват със силно актьорско присъствие. Те пресъздават българската традиционна “седянка”, която е олицитворявала събирането на младите хора, които са били готови за женитба около седенкарския огън. Много специално участие във видеоклипа на “Следи” заема един от “Гласовете на България” - Калоян Николов.

Изявявайки своите актьорски, а не певчески способности, той представя връзката - “Моста” между новото и старото, преплетени в сюжета на завръщане към ценностите и стойностни културни същности на идното поколение.

Локациите, които виждаме във видеото са две. Първата – Бутиков комплекс Forest Houses в гр. Годеч, пресъздава модерния и луксозен свят. Втората – музей „Стойова къща“ в гр. Радомир ни пренася в автентичната, красива, българска обстановка.

„Специални благодарности трябва да изкажем на хората от двете локации, които ни посрещнаха много топло и бяха съпричастни във всяко едно отношение с нас и нашите емоции по време на снимките“. „Добри хора, добри резултати“ е мотото на Стилиян Чомаковски, на когото изпълнителите благодарят за подкрепата, която той оказва, по създаването на видеореализацията към песента „Следи“.

"Следи" е музикална колажна история, която преплита миналото и настоящето. Тя разказва истории от родовете на българите, отразявайки миналото и корените ни. Песента носи със себе си неповторимия дух на българската музика и ни завръща към смисъла на културното наследство, което носим в себе си. "Следи" е смесица от българско фолклорно изкуство и съвременни музикални тенденции.

Това е музикална песен, която ни пренася в миналото и ни показва нашия родов път. „Надяваме се, че тази песен ще бъде наистина вдъхновяващо преживяване за всички слушатели и зрители.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук