С оглед на извънредната ситуация в държавата и повишеното внимание към екипа на NOVA, мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп наложи сформирането на два  независими екипа на база ежедневна работа по направленията "Новини и актуални публицистични предавания".

Нововъведенията се правят с цел медията да запази здравето на своите журналисти, които в ситуация на криза са призвани да са на първа линия в името на професията и зрителите.

Водещи на Нова ТВ изненадаха всички: Слизаме от екран заради коронавируса СНИМКИ

Традиционните водещи на двете ежедневни, делнични публицистични предавания – „Здравей България“ и „Плюс – Минус“ ще бъдат замествани седмица на седмица от други колеги от екипа на NOVA.

На мястото на Аделина Радева и Виктор Николаев, от следващата седмица на ротационен принцип ще застъпят – политическият репортер Лора Инджова и водещият на „Плюс – Минус“ Кузман Илиев.

От своя страна предаването „Плюс – Минус“ ще продължи да се води от Владимир Сиркаров.

На ротационен седмичен принцип той ще бъде заместван от продуцента на предаването Марина Стоименова.

На същия ротационен принцип актуалните новини и събития за зрителите на NOVA, ежедневно ще представят и двойките водещи на Новините на NOVA – Ани Салич и Николай Дойнов и Даниела Тренчева и Христо Калоферов.

С грижа към журналистите NOVA въвежда необходимите мерки за опазване здравето на екипите, ангажирани с всички продукции на медията, съгласно препоръките на държавните органи и институции срещу разпространението на COVID-19.