Една от най-тънките теми във „Фермата“ намери своето решение в понеделнишкия епизод на предаването. Фермерите категорично отказаха да приемат призива на веганите. Преди седмица от сдружението на неядящите месо поискаха в риалитито да не се колят животни за храна, а продуцентите дадоха думата на самите участници.

„Как ще ми казват какво да ям? Да им спрем ли тревата?“, гневяха се те. 16 от тях поискаха да ядат месо и гласуваха „за“. Само четири от участничките се възпротивиха на все по-големия глад за месни продукти. Гласуването обаче доведе до невиждани скандали. Най-разстроена беше треньорката на кучета-водачи Елена, която няколко пъти плака при идеята да яде от животно, което познава.

„Животните имат душа, аз станах вегетарианец тук“, подкрепи веганите Дарина, но веднага получи скандал от страна на Владимир Каролев. Икономистът, който въпреки че е вегетарианец от години, застана на страната на останалите и я призова да си махне кръста, защото не познава Библията, а според нея само човекът имал душа. Чеченката Марина пък даде заявка, че ако някой от ратаите откаже да заколи животно, лично тя ще го направи.

„Аз си го гушкам, говоря му мило, докато се усети и вече е без глава. Кажи на лъв да не хваща сърничката, защото тя ще плаче“, скръцна фермерката на седмицата, която вече показа завидни умения с брадва.