Водещите на „Тази сутрин“ Златимир Йочев и Мария Цънцарова лансираха в ефир конспиративна теория за връзката на риалитито „Ергенът“ със ситуацията в държавата. „Когато започне „Ергенът“ или навлезе в по-решителна фаза, в България стават политически сътресения“, така обобщи наблюденията си сутрешното дуо.

„Я меморандуми, я арести…“, това коментира Златимир Йочев още след първия епизод на романтичното риалити. Началото на третия му сезон на „Ергенът“ съвпадна с най-острия сблъсък между управляващите коалиции. 

През 2022-а, когато се излъчваше първи сезон на предаването, един от най-интересните епизоди беше прекъснат, за да бъде предадена извънредната новина за ареста на Бойко Борисов.

Мария Цънцарова напомни, че тогава зрителите буквално подпалили електронната поща на bTV с гневни реакции, че „Ергенът“ е прекъснат. Което пък ясно показва кое вълнува хората повече и защо активността на избирателите все повече се срива.

Йочев и Цънцарова малко прекалиха с шегите по темата за „Ергенът“ и политиката и добре, че беше спортният журналист Митко Тасев да ги върне от риалитито в реалността.

Той директно заяви, че ще е жалко, ако третият сезон на шоуто е като предишните два.

„Е, ти какво очакваш да видиш, нещо по-пикантно ли?“, засече го синоптичката Натали Трифонова.

„Някаква ротация, нещо по-модерно“, отвърна с усмивка Тасев.

„В момента някой седи и ни се смее за това, че се опитваме да вкараме някаква философия в „Ергенът“. Там просто трябва да седиш и да му се наслаждаваш“, обобщи спортният журналист. 

Дали заради тези критични думи на Тасев или по друга причина, bTV задържаха публикуването на записа на „Тази сутрин“ на сайта си до вечерта. Това вече е обичайна практика на телевизията, когато журналистите им си позволят неудобни коментари.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук