Неочаквана промяна – даже тенекия, подлуди водещите на сутрешния блок на bTV. Причината – депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) Христо Иванов.

Оказа се, че той е бил поканен от екипа на телевизията, за да коментира меморандума, който от ПП-ДБ предложиха във вторник на некоалиционните им партньори от ГЕРБ-СДС.

Първоначално Иванов потвърдил, че ще гостува днес, но в последния момент отказал.

Именно това разгневи водещите Златимир Йочев и колежката му Мария Цънцарова.

„Имахме уговорка Христо Иванова да гостува“ – поде Йочев и поясни:

„Официалната позиция, която получихме е, че има неотложен ангажимент, свързан с меморандума“.

„Ние вярваме, че политиците трябва да държат на думите си и да има взаимно уважение и към медиите“ – ядоса се Йочев, а колежката му Цънцарова одобрително кимаше с глава без да коментира.

Така и не стана ясно кой ще заеме мястото на Иванов, но всеки телевизионер знае колко е трудно в последния момент да намериш гост, който да „запълни“ отсъствието на вече предвиден участник.

Междувременно пък се очаква отговор от ГЕРБ-СДС за предложението, което от ПП-ДБ отправиха към тях.

БЛИЦ припомня, че от изявлението на Кирил Петков във вторник стана ясно, че в документа са разписани 4 основни теми - смяната на регулаторите, промяна в службите, съдебна реформа и антикорупционни мерки и ясен механизъм как управлението да се ротира на всеки 9 месеца до края на мандата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук