Подобреният бензин вдига мощността на колата, намалява разхода на гориво и количеството вредни емисии, увеличава пробега с едно зареждане. Експерт коментира официалните изявления на компаниите, търгуващи с гориво. 

Макретингов ход или реална полза? 

С момента на появата в продажба на "подобрените" бензини маркетолозите се опитват всячески да объркат потребителите, заливайки ги с неточна информация. 

Особено успешни в това са големите международни компании. Вместо ясно да покажат предимствата на новите бензини, те организират пресконференции, на които подобреният 100-октанов бензин неизменно се сравнява с обикновения 95 (без добавки). 

И активно призовават всичките потребители да забравят за 95 и да преминат на 100-октановия подобрен (чети най-скъпия). 

Професионалните нефтохимици многократно са пояснявали, че основният ефект от всичките подобрени бензини се базира на тяхната миеща способност.

Такова гориво при постоянно използване успява да почисти натрупалите се отлагания и препятства натрупването на нови. При старите двигатели те са способни да почистят горивната система, за сметка на което характеристиките на колата се връщат към първоначалните, описани в книжката на колата. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.