Експерт обясни кои автомобили се нуждаят от лятно масло. В съветско време шофьорите се опитваха с всички сили да получат лятно моторно масло. Викът "пуснато е масло!" незабавно се разпространява без никакъв интернет - особено когато в продажба се появи нещо по на оферта или с реноме сред хората.

Въпреки това, по-голямата част от населението караше с "всесезонно" или дори "зимно" през цялата година - и нямаше никакви проблеми. 

Имаме ли нужда от някакъв вид "масло за лятото" днес? Зависи от лятото.

Какво мислят автомобилните производители?

Правилният отговор, както обикновено, трябва да бъде даден от производителите. Въпреки това, що се отнася до лятото, повечето изненадаха с отговор: защо?

Твърденията на представителствата на Hyundai и Jaguar Land Rover, Mazda и Subaru, Renault и Volvo, Mitsubishi и Kia изглеждаха като шаблони: нашите моторни масла са всесезонни и затова нашите автомобили нямат специално отношение към лятото.

Сменяйте, според инструкциите, маслото веднъж на всеки 15-20 хиляди километра - и ще бъдете щастливи. А ако условията на експлоатация са тежки, тогава можете да го правите по-често.

Какво подсказва здравият разум?

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.