Личната кола е постоянен разход за застраховка, гориво и паркоместа. Освен това ще са необходими големи пари за ремонт и поддръжка. За начинаещите собственици на автомобили е трудно да вземат решение за избора на сервиз, защото не искат да плащат повече и още повече да го правят за некадърни майстори. За да направите избор, трябва да знаете няколко важни неща.

Основи

Има няколко възможности за сервизи: представителства; технически центрове; специализирани сервизи; гаражни работилници.

Естествено, всеки сервиз си има своите предимства и недостатъци.

Представителства/дилърски центрове

Това са така наречените официални сервизи, които осигуряват гаранционно и следгаранционно обслужване. Те дават възможност за пълно преоборудване или доборудване на автомобила.

Основното предимство на дилърските центрове е, че при ремонт се запазва гаранцията на новото превозно. По време на ремонта се използват само оригинални резервни части и компоненти.

Основният недостатък е високата цена на поддръжката. Собственикът на автомобила ще бъде обвързан с дилърския център за срока на гаранцията. Въпреки високата цена, никой не е застрахован от грешки при ремонта, така че дори и тук можете да срещнете ремонт с лошо качество.

Друг недостатък е, че ако има сериозна повреда, най-вероятно на собственика на автомобила ще бъде предложено да смени целия агрегат. А това на свой ред води до оскъпяване на ремонта. Ако говорим за цената, тогава смяната на маслото и филтрите на средна европейска кола ще струва доста.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.