Фолксваген залага на електромобилността. До края на тази година ще започне производството на Фолксваген I.D. Като косвен резултат концернът ще строи и нова фабрика в Източна Европа. Сред кандидатите е и България.

Човек просто трябва да се ощипе, за да повярва, че мениджъри на Фолксваген са в състояние да изрекат изречения като следното: "Глобалното затопляне е в ход и концернът Фолксваген е част от този проблем". Точно това заяви Ралф Пфицнер, чиято сфера на отговорност са проблемите на устойчивото развитие. А Томас Улбрих, завеждащ отдел „Електромобилност“, каза: "Моделът I.D. ще бъде първият климатично неутрален автомобил, произвеждан серийно!"

Шок в Германия: Очаква се вълна от фалити заради дизелите

Няма и четири години, откакто концернът Фолксваген изпадна в тежка криза, заради т.нар. дизелгейт. Американски съдилища го осъдиха да плаща глоби в размер на милиарди. Големите процеси в Германия още предстоят. Новият шеф на концерна във Волфсбург Херберт Дис междувременно обяви сериозни промени - насочване на производството към екологичната мобилност.

В Германия хвърлят дизелите на сметищата (ВИДЕО)

Списание "Шпигел", цитирано от Дойче веле, пише, че Фолксваген планира въвеждането на свой „вътрешен данък“ върху въглеродния двуокис, за да стимулира ограничаването на емисиите от въглероден двуокис.

Какви за плановете на Фолксваген за климатично неутралните автомобили четете в auto.blitz.bg