Майка публикува в интернет видео, в което напомня на всичките родител, че те трябва да събличат от децата си пухенките и горните дрехи от децата си като цяло, когато ги слагат да пътуват в столчетата за кола. Причината е, че това може да спаси живота им. 

В какво се състои опасността? 

По-рано вирусно стана видео от краш тест, в който бе показано колко опасно за детето може да бъде пътуването в автомобил в пухенка.

В хода на изпитанията автомобилът се движи с относително невисока скорост, но когато спира рязко, манекенът на детето излита от автомобилното кресло. 

В друг случай детето се изплъзва от автомобилното столче и от якето си.

С настъпването на зимата, всичко, което искате да направите, е да се стоплите. Въпреки това майката предупреждава останалите родители, че те не трябва да слагат своите деца да пътуват в столчетата, докато са облечени с пухенки, защото това може да бъде много опасно по време на катастрофи. 

Макар и правилото да се знае от повечето родители, понякога за него лесно се забравя, особено, когато бързате или в колата е студено. 

Жената е известна в социалните мрежи като Magic Beans. В своето видео тя показва как е правилно да се сложи детето в столчето за пътуване. 

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.