Поредните нагли нерегламентирани гонки накараха бдителни очевидци да реагират мигновено. Наш читател ни изпрати актуален кадър от това, което се случва към този час в близост до София, като по думите му - за "удобство" и "комфорт" на участниците на пътя са се продавали дори семки, царевица и енергийни напитки.

И ако темата е вече дъвкана и предъвквана многократно досега през годините, то логичния въпрос след поредния случай, е докога ще продължават да са факт въпросните нерегламентирани състезания по родните пътища?!

Обикновено при установяване на подобно нарушение участниците биват глобявани с до 3000 лв., шофьорските им книжки биват отнемани за година, а автомобилите им - спирани от движение за 3 месеца. При повторно нарушение книжката се отнема за 3 години, а глобата става 5000 лв.

Доколко подобни санкции обаче, променят цялостната картинка и най-вече порочната практика в нея, предвид постоянните читателски сигнали, оставяме на вас да прецените!

Според данни на МВР в страната в момента има установени 31 места, на които редовно се провеждат незаконни гонки. Това обяви преди време комисар Бойко Рановски, в качеството си тогава на началник отдел "Пътна полиция" в МВР по време на дебат в Комисията по транспорт.

Кога, по какъв начин и кой ще сложи точка на наглите порочни практики по пътищата, които често завършват с челни катастрофи и фатален край, предстои да разберем, а докато това се случи, сме отворени за всякакви читателски сигнали по темата!