Лидерът Арсенал спечели с 1:0 при гостуването си на Лийдс в 11-ия кръг и записа девета победа от началото на сезона в английската Восша лига.

След по-малко от две минути игра главният съдия Крис Кавана изгуби връзка със своите асистенти, а срещата бе прекъсната. Десет минути по-късно реферът прибра футболистите в съблекалните. В крайна сметка, след близо 25 минути в съблекалните, Кавана изведе играчите обратно на терена и дуелът бе подновен.

Победния гол в срещата реализира Букайо Сака в 35-ата минута на срещата след двойно подаване с Мартин Йодегаард.

През втората част Лийдс отбеляза чрез Патрик Бамфорд, но попадението му беше отменено. Банфорд пропусна и дузпа в 64-ата минута за игра с ръка на Уилям Салиба.

В 70-ата минута Бамфорд излезе за трети път един на един с Рамсдейл, но отново не успя да преодолее английския вратар.

В края на срещата Габриел Магаляеш получи директен червен картон, след като изрита Бамфорд без топка. Преди това обаче нападателят провокира играча на Арсенал, а след преглед на ситуацията с помощта на ВАР, главният рефер отмени решението си и показа само жълт картон на Магаляеш.

Така Арсенал продължава да води в класирането с актив от 27 точки. Манчестър Сити и Тотнъм са с по 23, като “гражданите” са с мач по-малко. Лийдс е на 15-та позиция с 9 точки.

В друг мач от кръга Саутхемптън и Уест Хям завършиха 1:1. Ромен Перо (20) изведе "светците" напред в резултата, а Деклан Райс (64) донесе точка на "чуковете", които са 11-и с 11 точки. Сутхемптън е 18-и с 8 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!