ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ливърпул удари шампиона Манчестър Сити с 1:0 след 100 минути игра на "Анфийлд" в дербито от 11-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе първа загуба за сезона, отдалечавайки го на 4 точки от лидера Арсенал, който по-рано спечели със същия резултат при визитата си в Лийдс. Мохамед Салах (76) вкара единствения гол за успеха на мърсисайдци, а попадение на Фил Фодън от гостите преди това не бе зачетено заради нарушение на Ерлинг Холанд в хода на атаката. В края мениджърът на домакините Юрген Клоп бе изгонен след спор със съдията.

"Червените" започнаха агресивно на своя "Анфийлд" и пресираха във всички линии "гражданите", които се опитваха да играят по-спокойно и да владеят повече топката с къси подавания.

Четвърт час след началото на срещата гостите разиграха добре, а Ерлинг Холанд шутира, но Джо Гомес блокира изстрела на норвежеца. Топката отиде в Илкай Гюндоган, който шутира от дистанция, но Алисон се намеси.

В 21-ата минута Харви Елиът центрира за Диого Жота, който се извиси над всички и стреля с глава, но Едерсон спаси. Три след това мърсисайдци направиха чудесно разиграване, като Фабиньо изведе вдясно по земя Диого Жота, който продължи надясно за Милнър. Той центрира остро, а Едерсон пресече топката и я боксира към Робъртсън, чийто удар с левия крак профуча над напречната греда.

Ливърпул продължи да притиска гостите, но в 33-ата минута Ерлинг Холанд отправи първия си точен удар в срещата и Алисон изби с вещина. Постепенно "гражданите" започнаха да натискат по-масирано своя съперник и пет минути преди края на първата част Де Бройне центрира към Холанд, но Алисън отново спаси. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Пет минути след почивката Роберто Фирмино изведе Мохамед Салах, който напредна и стреля, а Едерсон отрази удара с една ръка, но съдиите не видяха това и не последва корнер. При ответната атака Холанд беше изведен в наказателното поле на Ливърпул, а Алисон сложи двете си ръце върху топката, но не я овладя и тя отиде към Фодън, който стреля към опразнената врата и след рикошет в крака на Джо Гомес влетя във вратата. ВАР обаче сигнализира на съдията да прегледа ситуацията и той не зачете гола заради нарушение на Холанд срещу Фабиньо в хода на атаката.

Ливърпул създаде скоростна контраатака, а Салах даде страхотен пас към Жота. Португалецът беше сам пред вратата на Едерсон и стреля с глава, но неточно. В 64-ата Холанд се озова на стрелкова позиция и шутира с левия крак, но Алисон с една ръка отрази удара. Пет минути по-късно Фирмино изведе вдясно Салах, който с едно движение прати Рубен Диаш в другата посока, но ударът на египтянина не бе точен.

Двата тима продължиха да играят с високо темпо и в 76-ата минута усилията на домакините най-накрая дадоха резултат, след като Алисън изрита силно топката, Жоао Кансело сгреши фатално и Мохамед Салах не сгреши сам срещу Едерсон, прехвърляйки го за 1:0. Секунди след гола резервата Дарвин Нунес можеше да удвои, но шутира встрани.

Десет минути преди края пък Гюндоган  опита да намери Холанд сам срещу вратата на Алисон, но Върджил ван Дайк изчисти топката в корнер. Четири минути по-късно удар на Гюндоган беше спасен от Алисон, а натискът на шампионите се засили и в 86-ата минута мениджърът на домакините Юрген Клоп беше изгонен след спор с рефера, който не отсъди нарушение срещу Салах. Секунди след това при контраатака мърсисайдци бяха трима на един в атака, но Дарвин Нунес не подаде на никой и ударът му бе блокиран от Бернардо. В третата минута от добавеното време Нунес продължи отляво с топка в крака и нахлу в наказателното поле на Сити, след което подаде на Трент Александър-Арнолд, който не намери целта.

След успеха си Ливърпул излезе осми с 13 точки. Манчестър Сити остава втори с 23 точки, колко има и Тотнъм, а двата тима изостават на 4 от лидера Арсенал.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:0
1:0 Мохамед Салах (76)

Ливърпул: Алисон – Милнър, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън – Фабиньо  (73Хендерсън), Тиаго – Елиът (73Фабио Карвальо), Фирмино (72Нунес), Жота  (90+9Цимикас) - Салах  (90Александър-Арнолд)
Мениджър: Юрген Клоп

Манчестър Сити: Едерсон – Аканджи , Диас, Аке, Кансело – Родриго, Де Бройне, Гюндоган (89Алварес) – Бернардо, Халанд, Фодън
Мениджър: Хосеп Гуардиола

Съдия: Антъни Тейлър
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК