Ливърпул и Арсенал завършиха 0:0 в първия си полуфинален мач от турнира за Купата на лигата. Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон в 25-ата минута, но до края на срещата мърсисайдци така и не успяха да зарадват феновете на "Анфийлд" с победен гол.

Мениджърът на домакините Юрген Клоп заложи на най-доброто при липсата на Мохамед Салах и Садио Мане, които имат ангажименти за Купата на африканските нации съответно с националните отбори на Египет и Сенегал. Техните места бяха заети от Роберто Фирмино и Такуми Минамино, които обаче не успяха да се разпишат.

Мартин Йодегаард от "артилеристите" пропусна визитата край река Мърси поради положителен тест за коронавирус, докато вратарят Бернд Лено, Роб Холдинг, Нуно Тавареш и Чарли Патино бяха оставени резерви от мениджъра Микел Артета.

В шестата минута Фирмино имаше добра възможност да порази вратата на Рамсдейл, но ударът му с глава бе париран от английския страж. Четири минути след това Седрик Соареш окончателно седна на тревата, след като дори не успя да влезе във въздушно единоборство с Андрю Робъртсън, а на негово място като принудителна смяна се появи Калъм Чембърс.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 24-ата минута пък Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Диого Жота пред наказателното поле на "артилеристите". Александър-Арнолд шутира в стената, а при добавката не бе точен. Микел Артета реагира мигновено и Роб Холдинг влезе в игра за гостите на мястото на Еди Нкетия, а до края на полувремето не се случи нищо интересно.

След почивката с човек повече домакините притиснаха "топчиите", но Такуми Минамино пропуска изключителен шанс в 68-ата минута, шутирайки покрай вратата. Четири минути по-късно Букайо Сака се озова сам срещу вратаря на домакините Алисон Бекер, който скъси ъгъла и блокира изстрела.

В последната минута от редовното време Ливърпул направи непростим пропуск. Резервата Неко Уилиямс центрира отдясно, Роберто Фирмино увлече двама бранители на Арсенал и топката се озова в Такуми Минамино, чийто удар от няколко метра не намери очертанията на вратата. В добавеното време Рамсдейл отрази нов удар от японеца и прати топката далеч от своята врата.

Реваншът на "Емирейтс" в Лондон е на 20 януари (четвъртък) отново от 21:45 часа.