Славен Билич свири на китара, говори свободно няколко езика и е квалифициран юрист. Мениджърът на Уест Хям обаче призна, че се нуждае от поетични умения, за да може да по най-добрия начин да опише представянето на Димитри Пайе от началото на сезона.

Французинът вкара два гола за „чуковете“ при победата с 5:1 над втородивизионния Блекбърн в мач от петия кръг на ФА Къп. Това предизвика Билич да сравни Пайе със своя сънародник Лука Модрич от Реал (Мадрид).

“Трябват ми няколко урока по поезия, за да мога да опиша важността на Пайе. Не става дума само за това, което прави с топката. Той върши много черна работа. Всяка седмица искам въпросите за Димитри да продължават, но ми е трудно всеки път да измислям нови епитети за представянето му. От играчите, които съм тренирал през кариерата си, мога да го сравня с Лука Модрич“, призна Билич.

Димитри Пайе има девет гола в 25 мача за Уест Хям във всички турнири от началото на сезона. 28-годишният французин премина при „чуковете“ от Олимпик (Марсилия) през лятото срещу осемцифрена сума, която остана неразкрита. Наскоро той продължи договора си с лондончани до 2021 година.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!