Ръководството на един от бившите тимове в кариерата на Димитър Бербатов Фулъм взе решение да смени мениджъра си за втори път този сезон. Лондонският тим уволни Клаудио Раниери и назначи за временен наставник бившия английския национал Скот Паркър. Това се случва десет кръга преди края на сезона в английската Висша лига, след като лондонският тим заема незавидната 19-а позиция в опасната зона и е застрашен от изпадане.

67-годишният италиански специалист изкара само три месеца на поста, след като пое тима през ноември миналата година, заменяйки бившия треньор на Левски Славиша Йоканович, но не успя да спря пропадането. В момента Фулъм има 17 точки и е на 10 от местата, които гарантира оставане в елита.

„След нашите дискусии Клаудио Раниери се съгласи, че е в интерес на всички да бъде направена промяна. Клаудио винаги е бил перфектен джентълмен и това не ме изненадва. Престоят му във Фулъм не донесе очакваните резултати“, заяви босът на клуба Шахид Кхан.

Преди три години Клаудио изведе Лестър до сензационна шампионска титла. „Лисиците“ го освободиха през февруари 2017 година, а през сезон 2017/18 той бе начело на Нант във френската Лига 1.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019