Брайтън срази Тотнъм с 4:2 в зрелищен мач от 19-ия кръг на английската Висша лига, в който поведе с 4:0, но в края трябваше и да потрепери. 

"Чайките" играха отлично, като започнаха много силно и след няколко положения Джак Хиншълууд откри в 11-ата минута след силен удар под гредата. 

Жоао Педро направи 2:0 в 23-ата от дузпа, след като Кулушевски задържа за фланелката Дани Уелбек. Южняците продължиха да доминират и Джеймс Милнър удари гредата в 34-ата минута. 

В края на първото полувреме и Ричарлисон удари греда за Тотнъм, след което Брайтън запази предимството си и стигна до 3:0. В 63-ата минута завърналия се след 3 месеца Първис Еступинян вкара след страхотен удар в далечния ъгъл. 

Последва и втора дузпа от Жоао Педро, който направи 4:0, а Шпорите не знаеха какво им се случва. И след 80-ата минута стана интересно. Младият Алехо Велис върна един гол в 81-ата минута и откри сметката си за "шпорите". 

Лондончани се втурнаха в атака и Бен Дейвис намали на 2:4 след контра и пас на Педро Поро. Това стресна "чайките", докато Тотнъм създаде още няколко положения, а Хьойберг удари греда в добавеното време.  

След успеха "чайките" събраха 30 точки и изпреварват Нюкасъл на осмата позиция, докато Тотнъм остава пети с 36 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!