ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед направи феноменален обрат и надви Астън Вила с 3:2 в шоу на „Олд Трафорд“ от 19-ия кръг на "Боксинг Дей" в английската Висша лига. „Червените дяволи“ изоставаха с 0:2 след първата част, но след почивката триумфираха с трите точки. Джон МакГин (21) и Леандер Дендонкер (26) дадоха аванс на гостите от Бирмингам, а Алехандро Гарначо (58, 71) и Расмус Хьойлунд (82) с първия си гол в елита на Англия донесе победата на домакините.

Бирмингамци започнаха по-добре и с увеличаване на натиска поведоха в 21-ата минута, когато Джон Макгин изпълни пряк свободен удар, опитвайки центриране в наказателното поле. Никой обаче не успя да играе с топката, включително вратарят Онана, който не реагира никак добре, и тя влетя в мрежата за 0:1. Домакините претендираха за засада. Зад вратаря им беше Леон Бейли, който обаче се изтегли без по никакъв начин да влияе върху играта.

Пет минути по-късно Клеман Ленгле бе намерен в наказателното поле след центриране от корнер. Защитникът на гостите свали към Леандер Дендонкер и той удвои аванса на Вила.

До края на полувремето Юнайтед пробва да намали изоставането си и най-активен беше Маркъс Рашфорд, който на два пъти беше спрян от вратаря Емилиано Мартинес, а веднъж шутира в аут.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Веднага след почивката Гарначо се измъкна от защитата на Вила и преодоля с лекота Мартинес, но голът му не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада. Домакините изглеждаха напълно променени и в 58-ата минута намалиха изоставането си. Маркъс Рашфорд напредна по левия фланг и центрира остро по земя, а Гарначо засече и от близко разстояние във вратата за 1:2.

В 71-вата минута Манчестър Юнайтед съумя и да изравни, след като отново Гарначо се разписа за 2:2. След още 11 минути игра дойде и моментът на Хьойлунд. Датчанинът се ориентира бързо при центриране в наказателното поле и вкара първия си гол във Висшата лига за пълния обрат - 3:2.

До края Астън Вила не успя да преодолее шока и не успя да изравни, въпреки че имаше на разположение и десет минути добавено време. Така серията на бирмингамци от 10 поредни мача във всички турнири без загуба беше приключена.

С този драматичен успех играчите на Ерик тен Хаг се изкачиха до шестата позиция с актив от 31 точки, докато Астън Вила остава трети с 39 пункта. В следващия кръг тимът от Бирмингам посреща Бърнли, докато Манчестър Юнайтед гостува на Нотингам.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - АСТЪН ВИЛА 3:2
0:1 Джон Макгин (21), 0:2 Леандер Дендонкер (26), 1:2 Алехандро Гарначо (58), 2:2 Алехандро Гарначо (71), 3:2 Расмус Хьойлунд (82)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!