Брайтън спечели убедително с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в мач от петия кръг на английската Висша лига.

Гостите излязоха напред в резултата след 20 минути игра. Симона Адингра намери Дани Уелбек в наказателното поле с пас отдясно и нападателят заече топката в мрежата за 0:1.

В 40-ата минута Маркъс Рашфорд проби отляво и пусна към Расмус Хьойлунд, който на празна врата се разписа, голът на датчанина не бе зачетен, тъй като преди паса на англичанина топката бе напуснала очертанията на терена.

В 53-ата минута Брайтън удвои аванса си, след като Тарик Лампти освободи Паскал Грос в наказателното поле, а германецът с удар в долния десен ъгъл вкара за 0:2. Девет минути по-късно Ансу Фати записа дебют за Брайтън, влизайки на мястото на Адам Лалана.

Тарик Лампти проби добре по лявото крило в 71-вата минута и пусна към Жоао Педро, който с прецизен удар от границата на наказателното поле се разписа за 0:3. Само две минути след това Манчестър Юнайтед върна едно попадение. Лисандро Мартинес подаде към Ханибал Меджбри, който нанесе изключително красив удар в горния ляв ъгъл за 1:3.

След успеха си "чайките“ заемат трето място във временното класиране с 12 точки, докато „червените дяволи“ са 12-и с 6 пункта.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БРАЙТЪН 1:3
0:1 Дани Уелбек (20), 0:2 Паскал Грос (53), 0:3 Жоао Педро (71), 1:3 Ханибал Меджбри (73)

В същото време Тотнъм обърна трудно у дома новака Шефилд Юнайтед с 2:1 след попадения в добавеното време.

Густаво Харнер (73) изведе "остриетата" напред в резултата след пас на Робинсън и те се виждаха победители, но в заключителните минути "шпорите" стигнаха до пълен обрат.

Ричарлисон (90+8) изравни след асистенция на Иван Перишич, а малко след това Деян Кулушевски (90+10) донесе трите точки на лондончани, които са втори във временното класиране с 13 точки. Шефилд Юнайтед е 17-и само с една точка в актива си.

ТОТНЪМ - ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД 2:1
0:1 Густаво Харнер (73), 1:1 Ричарлисон (90+8), 2:1 Деян Кулушевски (90+10)

В другите мачове от съботния следобед Астън Вила обърна у дома Кристъл Палас с 3:1, а Фулъм излъга Лутън с 1:0 на свой терен.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!