ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Челси и Арсенал изиграха вълнуващо лондонско дерби и завършиха зрелищно 2:2 на "Стамфорд Бридж" в мач от деветия кръг на английската Висша лига.

"Сините" поведоха в резултата след четвърт час игра. В 12-ата минута съдията Крис Кавана първоначално не отсъди дузпа за игра с ръка на Уилям Салиба, но след преразглеждането с ВАР наказателният удар бе свирен. С изпълнението се зае Коул Палмър, който не остави шанс на Давид Рая и вкара за 1:0. В 30-ата минута Палмър получи перфектен пас в наказателното поле, но прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Челси започна по-добре и втората част. Три минути след нейното начало Михайло Мудрик вкара красив гол от дистанция, за да удвои аванса на домакините. В 58-ата минута Давид Рая блесна със спасяване, след като Коул Палмър го затрудни максимално с изстрел по земя. 

В 77-ата минута Роберт Санчес сгреши с подаването и Деклан Райс лесно го пресече, след което и прати топката във вратата за 2:1. Шест минути преди края Букайо Сака центрира в наказателното поле, където Леандро Тросар засече топката във вратата на Санчес за 2:2.  В 86-ата минута Еди Нкетия можеше да донесе успеха на Арсенал, но стреля встрани.

След равенството Арсенал събра 21 точки и се изравни с лидера Манчестър Сити. Челси е девети с 12 точки.

ЧЕЛСИ - АРСЕНАЛ 2:2
1:0 Коул Палмър (15-дузпа), 2:0 Михайло Мудрик (48), 2:1 Деклан Райс (77), 2:2 Леандро Тросар (84)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!