Челси отвя с 4:1 Бърнли в мач от осмия кръг на Висшата лига. "Сините" от Лондон за първи път успяха да вкарат толкова много голове в един двубой от началото на сезона. Това е втори пореден успех за Челси в първенството. След прибавените три точки тимът на Маурисио Почетино събра 11 и се изкачи на десетото място във временното класиране. Бърнли има само 4 в актива си и е на 18-ата позиция. 

Челси създаде първата опасност в мача в 14-ата минута, когато Рахийм Стърлинг направи добър пробив, навлезе в наказателното поле на гостите и стреля, но встрани от вратата на Джеймс Трафърд.

Бърнли успя да поведе в резултата в 15-ата минута, когато Фостър се справи с Дисаси и подаде към Уилсон Одобер, който вкара топката във вратата на Роберт Санчес - 0:1.

Челси отново създаде напрежение пред вратата на Бърнли в 36-ата минута, но Трафърд спаси удара на Стърлинг.

Домакините изравниха в 42-ата минута. Стърлинг получи топката отляво, центрира остро, а тя се удари в Ал Дахил, след което премина над Трафърд и влезе във вратата му - 1:1.

Съдията Стюарт Атуел свири дузпа за Челси в 48-ата минута. Стърлинг надигра Витиньо, който направи закъснял шпагат и го повали на земята. След бърза ВАР проверка бе потвърдено решението на рефера за 11-метров наказателен удар. Коул Палмър реализира дузпата и домакините поведоха с 2:1.

Челси организира бърза атака в 58-ата минута, когато Стърлинг комбонира с Николас Джаксън, който продължи към Енцо Фернандес, а той стреля, но право в Трафърд.

Футболистите на Почетино направиха 3:1 в 65-ата минута, когато Мойсес Кайседо пусна пас към Конър Галахър, който се втурна напред, преди да плъзне топката към Стърлинг, който бе изведен сам срещу Трафърд и реализира. 

Челси вкара четвърти гол в 75-ата минута. Стърлинг мина покрай защитник на Бърнли, след което пусна много добър пас към Палмър, а той отклони за Джаксън, който обърна покрай О`Шей и вкара топката във вратата на гостите - 4:1.

В друг мач от кръга Евертън се наложи с 3:0 срещу Борнемут. Фулъм също прибави три точки към актива си - 3:1 над Шефилд Юнайтед. 

БЪРНЛИ - ЧЕЛСИ 1:4
1:0 Уилсон Одобер (15), 1:1 Ал Дахил (42-автогол), 1:2 Коул Палмър (50-дузпа), 1:3 Рахийм Стърлинг (65), 1:4 Николас Джаксън (75)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!