ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Манчестър Юнайтед постигна впечатляващ обрат с 2:1 в домакинството си на Брентфорд от осмия кръг на Висшата лига. Гостите имаха преднина до третата минута на добавеното време, когато появилият се като резерва Скот Мактоминей направи 1:1. Преди това Матиас Йенсен бе дал аванс на Брентфорд в 27-ата минута. 

В седмата минута на добавеното време Мактоминей прониза за втори път Томас Стракоша и "взриви" "Олд Трафорд", донасяйки трите точки за тима на Ерик тен Хаг. Фантастичният обрат напомни за мачовете при легендарния сър Алекс Фъргюсън, когато неведнъж Юнайтед печелеше след голове в заключителните минути.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Първото полувреме Андре Онана закопа "червените дяволи" с поредната си груба грешка. Вратарят допусна много лек гол при слаб удар на Матиас Йенсен в 26-ата минута - 0:1.

Десетина минути преди почивката Маркъс Рашфорд си освободи пространство за изстрел и изпробва Томас Стракоша. Вратарят на гостите обаче съумя да се намеси решително и изби. В ответната атака Брайън Мбемо стреля неточно от границата на наказателното поле.

Играчите на Тен Хаг трудно създаваха голови опасности. Все пак малко след старта на второто полувреме Рашфорд отправи мощен удар, който не беше точен. Мениджърът на Манчестър Юнайтед извърши няколко смени с цел да засили атаката. В 78-ата минута Антони Марсиал се строполи в наказателното поле, но съдията прецени, че няма основания за дузпа. Бруно Фернандеш завърши нападението с неточен изстрел.

Последваха силни минути за Брентфорд. В две поредни ситуации обаче Онана се намеси силно и спаси.

В 88-ата минута Антони Марсиал отклони с пета остро центриране по земя, след което топката рикошира в крака на бранител на Брентфорд и се озова във вратата. Попадението обаче не беше зачетено заради засада. Ситуацията беше преразгледана от ВАР и първоначалното решение на съдиите беше потвърдено.

В добавеното време Скот Мактоминей изригна с два гола и се превърна в герой за домакините. В третата минута на добавеното време той изравни след асистенция на Алехандро Гарначо - 1:1.

В 97-ата минута Хари Магуайър отклони центриране към Мактоминей, който от близко разстояние с глава реализира за втори път и хвърли в екстаз феновете на Манчестър Юнайтед, които преди дни бяха разочаровани с домакинското поражение с 2:3 от Галатасарай в Шампионската лига. Преди това тимът на Тен Хаг падна и от Кристъл Палас в мач от Висшата лига, но ето, че днес радостта е за "червените дяволи". Юнайтед събра 12 точки и е девети във временното класиране. Брентфорд остава със 7 на 14-ата позиция. "Пчеличките" са без победа във Висшата лига в последните си шест мача.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - БРЕНТФОРД 2:1
0:1 Матиас Йенсен (27), 1:1 Скот Мактоминей (90+3), 2:1 Скот Мактоминей (90+7)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!