Челси обърна като домакин градския съперник Тотнъм с 2:1 в среща от 13-ия кръг на английската Висша лига и записа седма победа, за да поведе отново във временното класиране. „Сините” обаче отново допуснаха гол, след като не го бяха правили шест поредни срещи. Поражението за „шпорите” пък е първо от началото на сезона.

Още в 6-ата минута звездата на Тотнъм Хари Кейн се разписа, но попадението бе отменено заради засада. Все пак малко по-късно Кристиан Ериксен (11) отправи страхотен удар и преодоля вратаря на домакините Тибо Куртоа, за да изведе гостите напред в резултата. „Шпорите” пресираха „сините” дълбоко в тяхната половина, но не съумяха да стигнат до ново попадение и да се възползват от преимуществото си през това полувреме. Челси пък изравни чрез Педро (45) в самия край на първата част след пас на Матич.

След почивката Виктор Моузес (51) направи пълни обрат, след като преди това Диего Коста навлезе в наказателното поле и великолепно върна топката към нигериеца, който шутира, а топката се удари във Вертонген, но се озове в мрежата за 2:1.

Тотнъм опита да установи натиск и да изравни, но трудно стигаше до голови положения. Играчите на Антонио Конте контраатакуваха, но и те не успяха да реализират повече попадения.

След седмата си поредна победа Челси се върна на върха в класирането с 31 точки и отново има една повече от Ливърпул и Манчестър Сити. Тотнъм допусна първа загуба за сезона и е пети с 24 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА