Челси спечели минимално с 1:0 при визитата си на Уест Хям в лондонския сблъсък от 33-ия кръг на английската Висша лига и се утвърди на четвъртата позиция. Тимо Вернер (43) вкара гола за "сините", а "чуковете" завършиха мача в намален състав, след като в 81-ата минута Фабиан Балбуена получи директен червен картон.

Гостите бяха по-активни в началото и в 15-ата минута вратарят на „чуковете“ Лукаш Фабиански трябваше да се намесва след коварен удар на Кристиан Пулишич. Играчите на Томас Тухел трудно създаваха голови положения, въпреки че владееха повече топката. След половин час игра Тимо Вернер получи добър шанс, но не намери целта. В 43-ата минута обаче Бен Чилуел бе изведен по левия фланг и центрира в наказателното поле, а с едно докосване Вернер се разписа за първи път от два месеца насам и даде преднина на "сините".

В началото на втората част Вернер имаше шанс за втори гол, но топката мина на сантиметри покрай вратата на Фабиански. В ответната атака удар на Форналс бе отразен от вратаря Едуард Менди.

След час игра Мейсън Маунт пробва късмета си с удар от далечно разстояние, но Фабиански внимаваше и се намеси. Седм минути по-късно полският страж отново трябваше да блесне решително след опасен удар на Вернер.

В 80-ата минута домакините останаха с човек по-малко. Балбуена изчисти топката, но същевременно изрита Мейсън Маунт. След преглеждане на ситуацията с ВАР парагваецът получи директен червен картон. До края „чуковете“ атакуваха в търсене на изравнителен гол, но с човек по-малко не успяха да се разпишат.

След успеха си Челси се утвърди на четвъртата позиция с 58 точки и вече три повече от Уест Хям, изосатвайки на една зад третия Лестър.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА