Президентът на Русия Владимир Путин се оказа замесен в провала на проекта за европейска футболна Суперлига, твърди германското издание "Зюдойче Цайтунг". 

Путин е използвал влиянието си над собственика на Челси Роман Абрамович, като го е принудил да се откаже от участие в турнира. Именно Челси беше първият от шестте английски отбора, които обявиха оттеглянето си от планираната надпревара. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

В понеделник Абрамович е получил известие от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, тъй като това не било в интересите на страната. На Абрамович било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв. В Санкт Петербург пък е насрочен финала на Шампионската лига през 2022 година, а през това лято там се очакват и мачове от европейското по футбол. 

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пише изданието, което отбелязва, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете, каквато роля те сами си приписаха.