Челси загуби у дома от градския съперник Уест Хям с 0:1 в лондонския сблъсък от 14-ия кръг на английската Висша лига. Аарън Кресуел (48) шокира феновете на „Стамфорд Бридж“ с победен гол за „чуковете“ след пас на Пабло Форналс. „Сините“ доминираха тотално през целия мач и това е видно от по-големия процент владеене на топката и по-сериозния брой удари към противниковата врата, но нито един от тях не намери целта. Така Челси остава четвърти с 26 точки преди останалите срещи от кръга, а Уест Хям сложи край на серия от три загуби и осем мача без успех във всички турнири, изкачвайки се на 13-а позиция с 16 точки.

В същото време Тотнъм записа трета поредна победа във всички турнири под ръководството на новия си мениджър Жозе Моуриньо, след като надви гостуващия Борнемут с 3:2. Деле Али (21, 50) и Муса Сисоко (69) вкараха головете за успеха на „шпорите“, които са вече пети с 20 точки. Хари Уилсън (73, 90+6) се разписа на два пъти за „черешките“, които са 12-и с 16 точки.

Бърнли пък загуби у дома от Кристъл Палас с 0:2. Уилфред Заха (45+1) и Джефри Шлуп (78) бяха точни за „орлите“ от Лондон, които се изкачиха до десета позиция с 18 точки. Бърни е осми със същия актив от точки.