Тотнъм разби Кристъл Палас с 3:0 в лондонското дерби на Боксинг дей от 19-ия кръг на английската Висша лига и излезе пети във временното класиране, изоставайки на 6 точки от четвъртия Арсенал, който е с три мача повече.

След спокойно начало „шпорите“ взеха инициативата и усилията им бяха възнаградени след малко повече от половин час игра. В рамките на само две минути те взеха комфортен аванс с голове на Хари Кейн (32) и асистиралият му Лукас Моура (34), който се разписа след пас на Емерсон. В 37-ата минута Уилфрид Заха изблъска Давинсон Санчес, заради което получи втори жълт картон и така остави гостите в намален състав.

„Орлите“ не намериха сили да отвърнат на удара, а през втората част Лукас Моура записа втора асистенция за гола на Хьон-Мин Сон (74), който направи разликата класическа. До края на мача пък нямаше други попадения.

След успеха си Тотнъм събра 29 точки и излезе на пета позиция във временното класиране, изпреварвайки градския съперник Уест Хям, който в същото време отстъпи с 2:3 на Саутхемптън в Лондон. "Шпорите" са на 6 точки зад четвъртия Арсенал, но и имат три мача по-малко от градския съперник. Кристъл Палас е на 12-о място с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА