Манчестър Сити продължава отличното представяне, записвайки десета поредна победа във Висшата лига. Футболистите на Хосеп Гуардиола надделяха с 1:0 при гостуването на Брентфорд в мач от 20-ия кръг. В герой за "гражданите" тази вечер се превърна Фил Фодън, който в 16-ата минута отбеляза единственото попадение в срещата.

С минималната победа Сити се утвърди на върха във Висшата лига с 50 точки, като вече е с 8 повече от втория Челси и на цели 9 пред третия Ливърпул. Брентфорд е на 14-ата позиция с 20 точки.

По-рано тази вечер Челси се изложи у дома, завършвайки 1:1 с Брайтън, а във вторник Ливърпул падна с 0:1 от Лестър.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Първият шанс в срещата в Брентфорд се откри пред домакините. В 16-ата минута Йоан Виса стреля, но Жоао Кансело изби топката от голлинията.

Секунди по-късно Манчестър Сити поведе. Кевин де Бройне пусна отличен пас към Фил Фодън и той с прецизен удар изведе "гражданите" напред в резултата - 0:1. Ситуацията беше разгледана с ВАР, тъй като имаше съмнения за засада, но се оказа, че такава няма. 

След почивката футболистите на Хосеп Гуардиола бяха много по-активните, като още в 47-ата минута Кевин де Бройне подаде към Фил Фодън, който засече с глава, но покрай лявата греда. Малко по-късно отново той вкара, но попадението бе отменено заради засада. 

В 66-ата минута "гражданите" много близо до ново попадение. Де Бройне стреля силно от дистанция, като гредата се яви верен помощник на домакините. До края имаше още няколко положения, но гол не падаше.

В 87-ата минута Аймерик Лапорт все пак отбеляза. Той се разписа след подаване на Де Бройне, но с преглед с ВАР стана ясно, че има засада и Манчестър Сити спечели само с 1:0.

На 1 януари (събота) "гражданите" гостуват на Арсенал, който е четвърти с 35 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ