Нюкасъл победи Нотингам Форест с 2:1 като гост в двубой от 28-ия кръг на английската Висша лига, с което серията без успех на домакините е вече шест мача.

Нюкасъл започна по-силно мача и в седмата минута Джо Уилок засече центриране, но топката премина встрани от вратата. Пет минути по-късно Александър Исак от близка дистанция стреля в горната греда.

Нотингам обаче излезе напред в резултата след 26 минути игра, когато Еманюел Денис се възползва от грешка в защитата на "свраките" и прати топката в мрежата на Ник Поуп (1:0).

Напречната греда спря Нюкасъл още веднъж в 35-ата минута, след като Шон Лонгстаф я намери с удар от границата на наказателното поле.

В добавеното време на първата част Александър Исак получи подаване от Уилок и с удар от воле успя да изравни резултата (1:1)

Нов гол на Нюкасъл не бе признат заради засада. В 64-ата минута Исак центрира към Елиът Андерсен, който с глава отблизо прати топката в мрежата, но попадението бе отменено.

Нямаше какво да спре Нюкасъл в третата минута на добавеното време на мача, когато гостите получиха дузпа за игра с ръка на Муса Ниакате, превърната в победен гол от Александър Исак (2:1).

Нюкасъл е на пета позиция в класирането само на точка от четвъртия Тотнъм, Нотингам е на 14-о място с 26 точки.