Легендата на Ливърпул Стивън Джерард дебютира с победа начело на Астън Вила, който срази у дома Брайтън с 2:0 в мач от 12-ия кръг на английската Висша лига. Оли Уоткинс (84) и Тайрън Мингс (89) вкараха късни голове за успеха на тима от Бирмингам, който е на 15-ата позиция с 13 точки. „Чайките“ са осми с две точки повече.

В същото време Нюкасъл се спаси от загуба у дома и направи зрелищно 3:3 с Брентфорд. Новият мениджър на „свраките“ Еди Хау не можа да води отбора заради положителен тест за COVID-19 и ще изчака за официалния си дебют.

Джамал Ласцелес (10) даде преднина на домакините, но веднага Айвън Тоней (11) изравни, а Рико Хенри (31) направи пълен обрат. Жоелинтон (39) обаче изравни още до почивката.

През втората част Джамал Ласцелес си вкара автогол в 61-ата минута, а Алан Сент-Максим (75) спаси „свраките“, които остават без победа и при новите собственици от арабски консорциум.

В други срещи от кръга Бърнли и Кристъл Палас също завършиха 3:3, Норич надви гостуващия Саутхемптън с 2:1 в дебюта на новия си мениджър Дийн Смит, който бе уволнен от Астън Вила, а Уулвърхемптън надви Уест Хям с 1:0 и сложи край на серията от четири успеха на "чуковете" в елита.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА