Голмайсторът на Манчестър Сити и английската Висша лига Ерлинг Халанд впечатлява с невероятните си възможности пред противниковите врати, като за последните си 12 мача има 18 гола, а от началото на сезона е вкарал 50 попадения във всички турнири.

22-годишният норвежец бележи на всеки 41 минути, а след попадението си от дузпа срещу Фулъм изравни Алън Шиърър и Анди Коул по отбелязани голове в един сезон от Висшата лига – 34. Норвежец е първият играч от елита на Англия, който вкарва 50 гола във всички турнири в рамките на един сезон от 92 години насам. Това за последно бе постигнато от бившия играч на Астън Вила Том Уординг през 1931 година.

Към още един друг рекорд Холанд вече е отправил поглед. През сезон 1927/28 нападателят на Евертън Дикси Дийн вкарва 60 гола във всички турнири и само едно от тези попадения е било от дузпа. И не само заради това е считан за един от най-великите голмайстори, не само в Англия, но и в историята на световния футбол.

През сезон 1925/26 Тед Харпър от Блекбърн става голмайстор на Англия с 43 попадения и сякаш постижението му е непоклатимо. Но само след два сезона Дийн извършва наглед немислимото с феноменалната си резултатност, като в същото време той пропуска три мача заради повиквателна в националния отбор на Англия (б.р. - тогава не е имало паузи заради националните тимове). Но и изиграните от него 39 мача са достатъчни, за да осигури шампионската титла на Евертън. Приносът му изобщо не е пресилен - в този сезон "карамелите" бележат 102 гола, като 60 от тях са на Дийн (или 58.8%). На сметката му тогава има по три гола срещу Арсенал и Ливърпул и пет срещу Манчестър Юнайтед, а не е ясно и за колко още е подал, тъй като по онова време подобна статистика не е правена.

Дийн бележи по 1.53 гола на мач, а дотогава най-добрите голмайстори са имали резултатност от 1-1.2 попадения на мач. Той е най-добрият голмайстор в историята на Евертън (383 гола), като следващият - Греъм Шарп, е едва със 160 гола.

За съжаление Дийн не успява да разгърне напълно майсторството си за националния отбор на Англия, но все пак остава с чудесни показатели - 18 гола в 16 мача. Причините са две - от една страна Англия е в конфликт с ФИФА и пропуска Мондиал 1930, както и олимпийските игри през 1928 и 1936 година. Така тимът участва само в първенство с останалите страни на Острова, както и в приятелски мачове. От друга страна и характерът на Дийн не е бил лек. Той е изваден от състава за мач в Париж заради отказ да яде супа по време на обяда със съотборниците си.

Дийн не е понасял прозвището Дикси, както са наричали жителите на югоизточните щати в САЩ. То му е дадено заради къдравата коса и мургавия цвят на кожата. Истинското му име е Уилям и футболистът е молил да му викан галено Били, но влиза в историята като Дикси.