Един от собствениците на Манчестър Юнайтед Джоел Глейзър отговори на протестиращите фенове, които му пратиха открито писмо преди няколко дни. Запалянковците представиха своите искания в четири основни точки с цел постигането на разбирателство и избягване на нови протести като онзи, довел до отлагането на голямото дерби срещу Ливърпул миналата неделя.

"Бях развълнуван от вашето писмо, в които обяснявате много ясно защо нашата първоначална подкрепа за европейската Суперлига ви накара да се чувствате толкова ядосани и разочаровани. Искам да повторя моето най-искрено извинение за грешките, които направихме. Искам да отбележа нуждата за промяна и за по-широки консултации с вас по множество важни въпроси, включително турнирите, в които участваме. Оценяваме важността на феновете и футболните интереси да бъдат част от взимането на ключови решения на всяко ниво от ръководството на клуба. Отворени сме за градивни дискусии как да приложим този принцип", обърна се Джоел Глейзър към феновете.

"Искам да ви уверя, че аз и моето семейство много държим на Манчестър Юнайтед и имаме чувство на отговорност да предпазваме и увеличаваме силата на клуба в дългосрочен план, като уважаваме ценностите и традициите му. Основната ни цел е и винаги ще бъде да се състезаваме за най-важните отличия, да играем атрактивен футбол и да имаме отбор, съставен от привлечени играчи на най-високо ниво и таланти от школата. Под ръководството на Оле усещаме, че сме на правилния път. Подкрепихме инвестиции в отбора през годините и ще продължим да го правим и това лято. Осъзнаваме, че има нужда от по-голяма инвестиция в "Олд Трафорд" и тренировъчния комплекс. Във връзка с това ще се консултираме с феновете. Един от най-ясните уроци, които получихме последните няколко седмици, е нуждата да станем по-добри слушатели. Вярваме в принципа на фенове да притежават акции от клуба. Преди сме водили разговори с тръста по този въпрос и искаме да продължим тези дискусии. Това е начало на един диалог, който ще продължи и ще включва всички конкретни точки, които засегнахте. Искаме да работим заедно, за да стигнем до амбициозни мерки, които ще трансформират отношенията ни с феновете и ще укрепят позициите на клуба в дългосрочен план. В този дух ще протегнем ръка към членовете на форума, за да насрочим среща, на която аз ще присъствам, възможно най-скоро след последния мач от сезона", допълва босът на клуба.

Междувременно една от организираните фен групи намекна в социалните мрежи, че се готви нов протест и целта е пренасроченото за 13 май дерби между Манчестър Юнайтед и Ливърпул отново да не се проведе. Полицията обаче се подготвя с различна стратегия, за да предотвратят нови сблъсъци.