ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Кристиано Роналдо бе изгонен от Манчестър Юнайтед още преди началото на Мондиал 2022 в Катар, но това е само началото на големите промени, които мениджърът Ерик тен Хаг е решил да направи с отърваването на още седем звезди.

52-годишният нидерландски специалист върна спокойствието и стабилността в тима, който вече е четвърти и гледа смело към Шампионската лига, изоставайки само на точка от градския съперник Манчестър Сити. В продължение на много години "гражданите" имаха огромна преднина, но сега практически са на същото ниво, след като миналия уикенд "червените дяволи" ги надвиха с 2:1. Това беше важен крайъгълен камък за Тен Хаг и неговата работа, която далеч не е приключила.

Само преди няколко дни Юнайтед подписа с нидерландския нападател Воут Вегхорст, който се присъедини към привлечените миналото лято Антони от Аякс за 95 милиона евро, Каземиро от Реал (Мадрид) за 70,65 милиона евро, Лисандро Мартинес от Аякс за 57,37 милиона евро, Тайрел Маласия от Фейенорд за 15 милиона евро и Кристиан Ериксен със свободен трансфер от Брентфорд.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Тен Хаг изгради нов отбор и са планирани още трансфери за следващото лято, но в замяна много играчи трябва да напуснат. Британският вестник "The Mirror" публикува "черния списък" с общо седем звезди, които не са желани от нидерландския мениджър. Може би най-изненадващото име това на Хари Магуайър. 29-годишният централен защитник някога беше най-скъпият на поста си в света, идвайки от Лестър за 87 милиона евро през 2019 година. Високата такса за трансфер винаги носи със себе си високи очаквания, на които обаче Магуайър рядко успяваше да отговори. Съвсем наскоро, при победата срещу Ман Сити, английският национал беше само на пейката. Бившата звезда на Реал Рафаел Варан и Люк Шоу - колегата на Магуайър в националния отбор и всъщност ляв бек - играха в централната защита.

В допълнение към Магуайър в списъка на Тен Хаг за напускащи са халфовете Фред, Скот Мактоминей и Дони ван де Беек, десният бек Арън Уан-Бисака, централният защитник Фил Джоунс и дясното крило Факундо Пелистри.

Ван де Беек се присъедини към Манчестър Юнайтед от Аякс Амстердам през 2020 година за 39 милиона евро. Нидерландецът обаче не успя да се наложи и дори беше даден под наем на Евертън през втората половина на миналия сезон. Той има само десет състезателни участия през този сезон – и за да влоши нещата, той се контузи при победата с 3-0 срещу Борнемут.

Уан-Бисака дори струваше около 55 милиона евро, когато се премести от Кристъл Палас в Манчестър през 2019 година. Той беше титуляр в първите си два сезона в клуба. Този сезон обаче той е използван само пет пъти и няма дългосрочно бъдеще с "червените дяволи", като не е изключено завръщане в Кристъл Палас.

Факундо Пелистри се присъедини към Юнайтед от Уругвай през 2020 година за около 10 милиона евро, но все още не е играл с първия отбор. Въпреки това той отиде на световното първенство и участва и в трите мача на Уругвай. От януари 2021 година до юни 2022 година той вече игра под наем за Алавес в испанската Ла Лига.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК