Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с хвалби големия конкурент във Висшата лига и настоящ шампион Ливърпул, правейки и любопитно сравнение с президентските избори в САЩ преди дербито тази неделя от 18:30 часа българско време.

Испанският специалист разкри, че Серхио Агуеро не е възстановен и ще пропусне двубоя, но Габриел Жезус е на линия. Върджил ван Дайк от Ливърпул пък ще му липсва в този двубой.

"Двубоят е важен, но както при президентските избори в САЩ, всички гласове трябва да се преброят. Има още много точки, за които да се играе. Разбира се, че този двубой е важен, но за нас това е едва седмият мач в първенството. Знаем, че трябва да се представим много добре, за да можем да ги победим. Винаги е приятно да играеш срещу най-силните, а през миналия сезон те бяха по-силни от нас. Те са изключителен отбор. С един мениджър са от доста време и винаги е приятно да се изправиш срещу тях, за да вдигаш по този начин своето ниво. Ще се опитваме да играем нашата игра по най-добрия възможен начин, познавайки качествата на нашите съперници".

"Контузията на Ван Дайк? Надявам се, че ще се върне възможно най-скоро. Ще ми липсва. Искам най-добрите играчи да са на терена. И без него обаче Ливърпул остава невероятен отбор заради самата структура. Доказаха го в мача с Аталанта. През миналия сезон се срещнахме с този отбор и знаем колко е трудно да ги победиш като гост. Ливърпул остава отбор от топ класа", добави испанският специалист.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА НА АНГЛИЯ