Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола би искал да тренира повече англичани в отбора, но те били твърде скъпи и това пречело да бъдат привлечени.

46-годишният испански специалист спечели на два пъти Шампионската лига с Барселона, чийто отбор бе изграден почти изцяло от играчи, минали през школата на клуба. Той обаче не на мнение, че не може да бъдат открити достатъчно добри играчи в Англич, чиято цена да не е сериозно завишена.

„Искам да имам повече англичани в състава си, но те са твърде скъпи. Предимство е да имаш английски футболисти, защото те познават първенството много по-добре, а и смятам, че така е правилно”, сподели Гуардиола преди домакинството на Сток Сити тази вечер от 22:00 часа българско време в отложен мач от Висшата лига.

„Впечатлен съм от това колко добри млади играчи има тук, но е невъзможно да ги взема, защото са прекалено скъпи. В момента все още развиваме нашата академия, така че се надявам в скоро време тук да има четири или пет момчета от Англия, които да играят редовно в първия тим", допълни испанецът, който използва от началото на сезона само трима англичани в състава си. Това са защитникът Джон Стоунс, халфът Фабиан Делф и крилото Рахим Стърлинг.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА