Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори преди финала за ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Юнайтед. Спорът за трофея е утре от 17:00 часа българско време на "Уембли".

При успех “гражданите” ще си гарантират втори последователен дубъл. 

Гуардиола обясни, че всички играчи с изключение на Едерсон, са на разположение.

"Това е финал за ФА Къп, “Уембли”, всички наши фенове пътуват за Лондон, последен мач за сезона и последни усилия. Всички пътуват. Впечатлен съм колко добре тренирахме в последните няколко дни, играчите бяха много концентрирани, всеки иска да замесен в мача и съм сигурен, че ще дадат всичко от себе си. Никога досега не се е случвало да постигнем два последователни дубъла. Понякога, когато си поставен под напрежение, се представяш по-добре. Това е съвсем различен двубой от тези във Висшата лига, но отиваме в Лондон да се представим добре и да защитим трофея си”, обясни каталунецът.

Гуардиола подчерта, че е обърнал специално внимание на ситуацията около Манчестър Юнайтед и това, че футболистите на съперника не трябва да бъдат подценявани. "Последните няколко години се справяме по-добре от тях в първенството, особено през този сезон. Специално обърнах внимание на играчите, че това е съвсем различен тип мач. Уважаваме Юнайтед и тяхната история, но в последното десетилетие бяхме по-добри от тях. Не знам как се чувстват те, не съм там. Когато си в голям клуб като Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити и не печелиш, ти си в беда, това не е тайна. Уважавам много работата на Тен Хаг в миналото, както и това, което направи в Юнайтед. Те не разполагаха с целия си състав през целия сезон, имаха много контузии. Това причини много проблеми на мениджъра им", добави Пеп Гуардиола.