Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира новината, че Юрген Клоп ще напусне Ливърпул след края на настоящия сезон. 

"Вече ще спя по-спокойно! Всеки път преди мач с Ливърпул беше кошмар. Не можем да опишем периода си тук, изключвайки Юрген и Ливърпул. Той е най-добрият съперник, който някога съм имал", каза Гуардиола след победата на Манчестър Сити с 1:0 над Тотнъм за ФА Къп.  

Испанецът изрази надежда познанството му с германеца да продължи да е все така добро. "Желая на Клоп всичко най-добро. Той няма да го признае, но един ден ще се върне, сигурен съм. Може да е след 10 години, но ще се върне. Футболът се нуждае от треньори и личности като него. Надявам се догодина да се видим и да вечеряме заедно", добави Гуардиола.

"Самият аз съм наред, благодаря. Искам да поработя още една година. Възможно е и да подпиша нов договор", обясни мениджърът на Манчестър Сити. 

"Много съм доволен от начина, по който играхме. Представихме се наистина на високо ниво. Хареса ми какво видях от първата до 95-ата минута", каза Гуардиола за победата над Тотнъм.

"Голът на Аке? Той е изключително бърз при стандартни положения. Това е от най-силните му качества", добави мениджърът на Манчестър Сити.