Мениджърът на осигурилия си предсрочно шампионската титла Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, направи любопитно изказване след равенството 1:1 с Брайтън снощи. 

"Играхме 48 часа, след като изпихме всичкия алкохол в Манчестър, но показахме причината да сме шампиони. Демонстрирахме какво можем с и без топка. Не видях спад в интензивността. Те имаха възможности, ние също, вкарахме гол, но и те отбелязаха", коментира Гуардиола.

На стадион "Амекс" Фил Фодън откри за Сити в 25-ата минута, а парагваецът Хилио Енсисо в 38-ата изравни за Брайтън с много красив гол след удар от далечна дистанция. 

След това два гола на домакините бяха отменени от ВАР, а попадение на Ерлинг Холанд в края също не бе признато заради нарушение преди головия пас.

"Ако това е фаул, тогава 25-те ситуации при дългите топки към Ерлинг също трябва да са нарушения. Фаулиран е постоянно от централните защитници", коментира Гуардиола. 

Мачът снощи беше исторически зa бившия отбор на Радостин Кишишев. Благодарение на точката Брайтън си осигури място в Лига Европа през следващия сезон. "Чайките" ще завършат на шесто място в крайното класиране, което ги класира в Европа за първи път в историята на клуба.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!