Челси победи Евертън с категоричното 4:0 на "Стамфорд Бридж" в среща от 29-ия кръг на Висшата лига.

Така "сините" постигнаха успех над бившия си мениджър Карло Анчелоти, който ги направи шампиони през 2010 година. Освен това се възползваха от загубата на Лестър и се приближиха на само две точки зад третия в класирането. 

"Карамелите" бяха неузнаваемо слаби и не успяха да повторят доброто си представяне от последните срещи с Арсенал и Манчестър Юнайтед, в които незаслужено взеха общо точка.

Това не отнема от силното представяне на отбора на Франк Лампард, който можеше да победи още по-убедително, но към головете си прибави и не малко пропуски. Те затвърдиха доброто си представяне от победата над Ливърпул за Купата. Джордан Пикфорд направи спасявания, които спасиха ливърпулци от по-сериозен погром.

Резултатът в Лондон бе открит в 14-ата минута от младия Мейсън Маунт, който направи двойно подаване с Педро, завъртя се прекрасно в наказателното поле и стеля точно по земя за 1:0.

В 21-ата минута самият Педро направи 2:0, след като се откъсна зад защитата благодарение на хубав извеждащ пас от бившия играч на "карамелите" Рос Баркли.

Класическото 3:0 бе оформено от Вилиан в 51-ата минута с прецизен и силен удар от границата на наказателното поле. Там някъде вече беше ясен крайният победител в срещата.

Само три минути по-късно Оливие Жиру вкара за 4:0. Вилиан направи двойно подаване при изпълнение на ъглов удар, а след това центрира на далечната греда където френският нападател изпревари Гилфи Сигурдсон и реализира отблизо.

Челси остава четвърти с актив от 48 точки, на две зад третия Лестър и на пет зад петия Уулвс. Евертън е 12-и с 37 точки, а тежката програма определено не се отрази позитивно на отбора.