Сър Люис Хамилтън и Серина Уилямс се присъединиха към една от офертите за закупуване на Челси, въпреки че звездата от Формула 1 е фен на Арсенал. "Sky News" твърди, че двете спортни величия инвестират по около 10 милиона паунда в офертата, ръководена от сър Мартин Броутън.

Консорциумът на бившия собственик на Ливърпул и "Бритиш Еъруейс" е един от трите, останали в надпреварата за Челси.

Както е известно, заради руската инвазия в Украйна Роман Абрамович беше принуден да се откаже от собствеността си върху клуба от "Стамфорд Бридж", а освен това е обект на сериозни санкции заради ролята си на приближен до Владимир Путин.

Собственикът на баскетболния Лос Анджелис Лейкърс и на бейзболния Лос Анджелис Доджърс Тод Боели и шефът на Бостън Селтикс Стивън Палиука също участват в наддаването за Челси.

Мартин Броутън използва хитър ход с привличането на големите звезди Люис Хамилтън и Серина Уилямс, които подкрепят офертата му. Седемкратният шампион от Формула 1, който е фен на Арсенал, обеща 10 милиона паунда. Същата сума е готова да извади и Серина. 

Те не са първите спортни звезди, които подкрепят клуб от Висшата лига на Англия. Баскетболната икона и звезда на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс има дял в Ливърпул от 2011 година.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)


Мартин Броутън (Снимка: Profimedia.bg)