Американски финансов консорциум, ръководен от познатия в света на спорта магнат Тод Боели, е фаворит за нов собственик на Челси, пише „Индипендънт“.

Според информацията, в момента текат напреднали преговори с представители на Роман Абрамович. Счита се, че именно отвъдокеанската инвестиционна организация е основен фаворит за придобиването на собствеността върху лондонския клуб.

Това не е първият опит на Боели да пробие в английския футбол, твърди ESPN. Твърди се, че преди това той е проявявал интерес както към Челси, така и към Тотнъм.

200 лв Начален Бонус Спорт от efbet!

46-годишният американски магнат е направил опит да купи Челси още през 2019 година, но офертата му от 3 милиарда паунда тогава е била отхвърлена от Роман Абрамович.

Боели е настоящият председател и главен изпълнителен директор на „Eldridge Industries“ - частна инвестиционна фирма, базирана на източното крайбрежие на САЩ.

Той е добре познат с инвестициите си в спорта и по-специално в Лос Анджелис. Притежава баскетболния Лос Анджелис Лейкърс бейзболния Лос Анджелис Доджърс, както и Лос Анджелис Спаркс от женската НБА.

Както е известно, през последните дни Роман Абрамович обяви, че се оттегля от оперативното управление на Челси, за да предпази клуба от санкциите, налагани на влиятелни руснаци заради войната в Украйна. След това швейцарският бизнесмен Хансьорг Вис обяви, че е получил предложение да купи "сините". След това легендарният ММА боец Конър Макгрегър изрази желание да придобие лондонския клуб. Счита се, че Абрамович иска между 2 и 4 милиарда паунда за акциите на Челси.