В дерби от 20-ия кръг на Висшата лига Лестър победи Ливърпул с 1:0 след гол на Лукман. В грешник за ливърпулци се превърна Мохамед Салах, който пропусна дузпа през първата част. Така "лисиците" си отмъстиха за поражението в турнира за Купата на Лигата, което дойде след дузпи и играно на 22 декември. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След тази победа "лисиците" се изкачиха до 9-ото място с актив от 25 точки, а Ливърпул е на втората позиция с 41.

В 14-ата минута на двубоя Ндиди наруши правилата в наказателното поле и последва дузпа за Ливърпул. Зад топката застана Мохамед Салах, но ударът на египтянина беше спасен от Шмайхел, а при добавката на атакуващия играч топката нацели гредата и не влезе в мрежата.

Алекс Окслейд-Чембърлейн пробва мерника си в 23-ата минута, но отново вратарят на Лестър показа класа. Отново Мохамед Салах беше на върха на опасна атака на "червените", но ударът му в 32-ата минута накара Шмайхел да демонстрира рефлекс с отлично спасяване.

Лестър отвърна с опасен удар на Варди, но бранител застана на пътя на топката. В края на полувремето Хендерсън и Жота не сполучиха да се разпишат във вратата на съперника.

В 55-ата минута Жота пусна отличен пас на Мане, но ударът му не намери целта, а това беше един златен шанс.

С първия си точен удар по посока вратата на Ливърпул "лисиците" откриха резултата в 59-ата минута. Лукман, който се появи като смяна, получи пас от Дюсбъри-Хол и не остави шанс на Алисон, пращайки топката в левия ъгъл. В 82-ата минута Диого Жота отправи опасен удар, но за щастие на тима на Лестър топката премина малко встрани от вратата.

Ливърпул се настани в половината на домакините, а удар на Ван Дайк в 86-ата минута беше спасен от Шмайхел, който беше решил, че топката няма да попадне във вратата му. В крайна сметка Лестър грабна сладкия успех и разочарова съперника си.