Челси обърна като гост Астън Вила и спечели с 3:1 на Боксинг дей в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и се изравни с втория във временното класиране Ливърпул, чийто мач с Лийдс бе отложен заради повече случай с COVID-19.

След равностойно начало домакините от Бирмингам успяха да поведат в 28-ата минута, когато Рийс Джеймс си вкара автогол с глава. „Сините“ натиснаха веднага след гола и получиха наказателен удар, а Жоржиньо (34-дузпа) изравни с безапелационно изпълнение от бялата точка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Натискът на лондончани продължи и след почивката усилията им дадоха резултат. Ромелу Лукаку (56) засече с глава центриране на Калъм Хъдсън-Одой и прати топката в мрежата на Емилиано Мартинес. След гола играчите на Томас Тухел се дръпнаха в защита, но домакините с нищо не застрашаваха вратата на Едуард Менди. В 69-ата минута Мейсън Маунт преодоля Мартинес и нанесе удар на празна врата, но не успя да се разпише.

Финалният щурм на Вила не даде резултат, а в добавеното време лондончани получиха нов 11-метров наказателен удар и Жоржиньо (90+3-дузпа) оформи крайния резултат, за да си тръгнат "сините" с всички точки от Бирмингам.

Така Челси се върна на победния път след две поредни равенства и с 41 точки изравни втория във временното класиране Ливърпул, който е с по-добра голова разлика и мач по-малко. Астън Вила е на десета позиция с 22 точки.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА