Клубовете от Висшата лига единодушно приеха решението първенството в Англия да се доигре. Това се случи на поредната среща за бъдещето на футбола в страната. Очаква се всички оставащи мачове до края на сезона да се проведат на неутрални терени. В Англия вече се появиха информации, че най-вероятно стадионите ще бъдат осем.

Прави впечатление, че легендарните съоръжения "Анфилд" и "Стамфорд Бридж" не попадат в сметките, а причина за това е, че се намират в твърде урбанизирани зони.

Най-вероятно и "Уембли" няма да бъде използван.

Мачове се очаква да се играят на „Олд Трафорд”, "Етихад", „Емиратс”, „Амекс стейдиъм”, „Лондон стейдиъм”, „Вила Парк”, „Сейнт Мерис” и „Кинг Пауър стейдиъм”. 
 
В началото почти сигурно по трибуните няма да има зрители, поне докато ситуацията с разпространението на коронавируса не се нормализира.

На трибуните ще се допускат максимум 150 човека - технически персонал и журналисти.

Освен това клубовете ще трябва да осигурят периодично тестване на футболистите и персонала си. За това ще са необходими около 40 000 теста за COVID-19. Тяхното ползване трябва да започне още по време на тренировките преди подновяването на мачовете.

Окончателно решение кога точно ще бъде рестартирана Висшата лига се очаква да бъде взето на 7 май. За евентуални дати за първи мач се посочват 7 или 15 юни. Всичките клубове от Висшата лига са категорични, че искат първенството да се доиграе, а не да се прекратява. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!