Ливърпул ще увие Джо Гомес в памучна вата и ще се моли защитникът да не стане още едно допълнение към кризата с контузии в клуба от Висшата лига, каза мениджърът Юрген Клоп.

Костас Цимикас е със счупена ключица при равенството 1:1 с Арсенал в събота, оставяйки екипа на мърсисайдци с малко възможности на левия бек, като първият избор Анди Робъртсън също отпадна поради травма в рамото. Гомес, който е с десен крак, вероятно ще замени левия бек, докато Робъртсън се завърне.

„Очевидно е много трудно за нас, наистина е трудно. Понякога имаш контузии и ние ги приемаме всички, но счупената ключица е наистина лошо, защото просто отнема толкова много време“, каза Клоп пред репортери преди сблъсъка срещу Бърнли във вторник.

„Същото, което имаше Робъртсън, различна контузия, но това също отнема много време, както всички знаем. Имаме нужда от късмет в тези моменти, за да преминем и сега ще имаме Джо и просто трябва да сме сигурни, че го поставяме в памучна вата и трябва да сме сигурни, че винаги е готов за мачовете“, допълни германецът.

Ливърпул, вторият в класирането, излиза срещу 19-я Бърнли, който победи Фулъм с 2:0 като гост в последния си мач от лигата, за да се премести от дъното на таблицата.

Клоп каза, че Бърнли е по-добър, отколкото показват резултатите им. „Гледах доста мачове на Бърнли и съм доста впечатлен от това, което правят – и в събота получиха наградата. Всички знаем, че ако спечелите веднъж и имате шанс да играете отново след три дни, тогава ще искате да спечелите отново и точно това очакваме, както и доста добра атмосфера. По-добре е да сме и ще бъдем готови“, завърши Клоп.