Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп избухна за пореден път във връзка с ваксините и заяви, че клубовете няма да са склонни да привличат футболисти, които не са ваксинирани. Германският специалист насърчава хората да си поставят ваксина и е категоричен, че никой не може да бъде каран насила да прави това, но въпреки всичко може да има влияние за кариерите на играчите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Мисля, че да бъдеш ваксиниран, ще бъде от голямо значение за клубовете относно това кой ще привличат. Ако един играч не е ваксиниран, той е постоянна опасност за всички нас. Той не иска да е опасност, не си казва: "Аз не се вълнувам за останалите", но е опасност", заяви Клоп, който обясни и допълнителните усложнения, които създава един неваксиниран футболист:

"От организационна гледна точка става много сложно. Трябва да търсиш различни сценарии. Той трябва да се преоблича в различна съблекалня, да яде в друга стая, да се вози в различен автобус или кола. Ако искаш да спазваш протоколите, това е изключително трудно. Ако трябва да пътуваме или имам мач извън страната, когато се върнем, той трябва да се самоизолира", добави наставникът на мърсисайдци.