Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира съперничество с шампиона и лидер Манчестър Сити през последните няколко сезона и заяви, че ако мърсисайдци не бяха такава конкуренция на „гражданите“, тимът на Пеп Гуардиола щеше да бъде шампион още през февруари. Според германеца същото важи и за „червените“, ако насреща им не беше отборът на Сити.

"Няма съмнение, че това е най-силното първенство в света. В това е голямото предизвикателство и ние се наслаждаваме, че сме част от него. Ако не бяхме насреща през последната година, две или три, тогава Сити би ставал шампион още през февруари. Тъй като ние бяхме наоколо, битката бе по-оспорвана. Ако този отбор на Сити пък не беше тук, то имаше голям шанс и ние вече да сме спечелили титлата през този сезон.

"Бих могъл да кажа, че Сити е най-трудният съперник, който съм срещал, но не трябва да забравяме, че съм се изправял срещу Гуардиола, когато той бе начело на Байерн. Не мога да кажа, че тогава бе по-лесно. Знам какво означава това. През последните няколко години се предизвикваме взаимно до безумни нива. ОК, не успяхме през миналата година по очевидни причини, но през останалото време бяхме наоколо. Не мисля, че Сити щеше да събере същото количество точки, което ще събере през този сезон, ако ни нямаше нас. Почти същото важи за нас, ако те не бяха наоколо. Има още много мачове, ще видим какво ще се случи до края", заяви Клоп.