Манчестър Юнайтед се провали при гостуването си на Астън Вила и завърши 2:2 с тима от Бирмингам в зрелище от 22-ия кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" изтърваха два гола аванс, а Филипе Коутиньо се появи като резерва и записа гол и асистенция в дебюта си за домакините, проваляйки вечерта на гостите.

Бруно Фернандеш (6) рано изведе гостите напред в резултата след триково изпълнение на пряк свободен и асистенция на Алекс Телес. Топката летеше към ръцете на вратаря Емилиано Мартинес, който обаче я изпусна и му мина между краката за 0:1. До края на първата част играчите на Ралф Рангник бяха по-активни, но нито един от двата тима не реализира някое от положенията си и резултатът остана непроменен.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката домакините натиснаха, но въпреки това Бруно Фернандеш (67) вкара втори гол след пас на Фред, давайки комфортен аванс на Юнайтед. Секунди след това в игра се появи Филипе Коутиньо, който помогна на домакините да избегнат поражението и да потърсят дори победата. Джейкъб Рамзи (77) изравни след асистенция на бившия халф на Ливърпул и Барселона Филипе Коутиньо (82), който ознаменува дебюта си за водения от Стивън Джерард тим и с изравнително попадение на празна врата. Този път головото подаване бе дело на Рамзи. Домакините потърсиха и пълен обрат, но до края на срещата не успяха да огорчат отново Де Хеа.

Така Манчестър Юнайтед остава седми с 32 точки, а Астън Вила е на 13-ата позиция с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ