Манчестър Юнайтед надви с убедителното 4:0 Норич в мач от 22-ия кръг на Висшата лига и се върна на победния път. След като в предишните три срещи "червените дяволи" записаха две загуби и едно равенство, тази вечер на "Олд Трафорд" най-после имаха поводи за радост.

Успехът над последния в класирането Норич дойде след силна игра на избраниците на Оле Гунар Солскяер. "Червените дяволи" вдигнаха самочувствието с изразителната победа, след като в изминалите дни първо паднаха с 0:2 от Арсенал (на 1 януари), три дни по-късно последва 0:0 с Уулвърхемптън за ФА Къп, а във вторник дойде и поражението с 1:3 от Манчестър Сити в първия мач от полуфиналите за Купата на Лигата

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

При първата победа на Манчестър Юнайтед за 2020 година две попадения отбеляза Маркъс Рашфорд. Английският национал откри резултата в 27-ата минута след центриране на Хуан Мата, а в 51-ата се разписа и от дузпа, отсъдена за фаул на вратаря Тим Крул срещу 19-годишния Брандън Уилямс.

Антони Марсиал покачи на 3:0 само две минути след точно изпълнената от Рашфорд дузпа. Крайното 4:0 оформи Мейсън Грийнууд. 18-годишният нападател влезе на смяна в 71-ата минута и пет по-късно вкара във вратата на Норич.

Рашфорд днес изигра мач №200 с екипа на "червените дяволи".

След успеха Манчестър Юнайтед събра 34 точки и заема петото място. Четвъртият Челси има 39, след като по същото време победи Бърнли с 3:0. Убедителен лидер с 58 точки е Ливърпул, следват Лестър с 45 и Манчестър Сити с 44. Норич е последен с 14 точки.