Арсенал получи официално извинение от съдийската комисия в Англия, след като един от съдиите на ВАР не е начертал правилно линиите за засада при изравнителния гол на Брентфорд в двубоя от 23-ия кръг на Висшата лига. С този гол "пчеличките" стигнаха до равенството 1:1 в събота, а "топчиите" загубиха две точки в битката за шампионската титла. В момента Арсенал е лидер с 51 т., вторият Манчестър Сити има 48, а трети с 46 е Манчестър Юнайтед.

Попадението за Брентфорд бе дело на Айвън Тони, който получи пас от Кристиан Норгорд. Датчанинът обаче е бил в нередовна позиция, а съдията на ВАР Лий Мейсън не е успял да начертае линиите правилно и беше преценено, че няма засада.

Това е втора подобна грешка на Мейсън именно в мач на Арсенал. Предишната беше при попадението на Габриел Мартинели на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед. Тогава голът не е признат, а от съдийската комисия отново се извиниха на Арсенал след поражението им с 1:3 от "червените дяволи".

Някои медии на Острова твърдят, че е много вероятно да последва уволнение на Лий Мейсън. Шеф на съдиите в Англия е Хауърд Уеб.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!